Rapport från köksträdgården
Man kan nästan tro att jag glömt bort min köksträdgård, men det har jag inte. I förra veckan skördade jag nästan alla mina chillifrukter, det är svårt att tro när man tittar på skörden att det bara är tre olika sorters frön.
Jag sådde Hungarian Black, längst fram i bild, jättegod mild chili. De gröna, gula och stora röda chilifrukterna kommer från samma frön och så de små röda, de är av typen piri-piri chilli.
Just nu odlar jag bland annat pak choi, snart skördeklara och jag tror även att angreppen på dem börjar minska. Dessa skall skördas och förvällas, läggas i frysen och sedan plockas fram för att ha i soppor under vintern. Särskilt spenat och pak choi soppa är min favorit.
Fin nu är även koriandern. Det är bra att så koriander i slutet på säsongen, då är det mindre risk att den går upp i blom. Snart dags att skörda även denna. Jag älskar färsk koriander, doften smaken, ja allt!
Ruccolan också den sådd ganska sent på säsongen. Om någon vecka Jag flyttar jag in några plantor i växthuset för att få tidigt skörd nästa säsong. Förra året började jag att skörda ruccola i mars-april. Lyx!
Svartkålen och grönkålen står fint i trädgårdslandet och där får den stå ett tag till. Jag skördar regelbundet, av grönkålen blir det mest soppa och av svartkålen lagar jag favoriträtten pasta med svartkål, citron och parmesanost.
Till helgen skall vi äntligen skörda och tillaga rotselleri, egenodlad rotselleri skall vara en delikatess, det ser jag fram emot.
/Charlotte
Senaste kommentarer