Torsk med svartkål
Igår skördade jag svartkål, hela 300 gram från en planta. Jag odlade svartkål för första gången förra året och då tillagade jag detta recept som på en gång blev en favorit i familjen.
4 portioner
Ingredienser
150-200 gram svartkål
2 klyftor vitlök
1 citron
ca 2 dl riven parmesanost
2 dl vispgrädde
4 torskfiléer
Steg för steg
- Strimla svartkålen ca 3 cm bitar, skiva och hacka vitlöken.
- Fräs vitlök i olivolja några minuter, den skall helst inte få färg. Fräs svartkålen i olivolja, blanda ihop med vitlöken, salta.
- Riv citronen på ett rivjärn. Blanda citronskal och grädde och citronsaft efter smak.
- Lägg filéerna i en ugnsfast form, salta och peppra. Lägg på den stekta svartkålsblandningen och strö över den rivna parmesanosten. Häll över gräddblandningen.
- Tillaga fisken ca 10-15 minuter i ungen i 200 grader tills den är precis färdig.
- Servera gärna med kokt färskpotatis och tomater.
Senaste kommentarer